42.90 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Format: CD

Data premiery: 13.12.2010

Label: DEMON


Znakomicie wybrana setka utworów z płytoteki tatusiów tych starszych, jak i młodszych, którzy tatusiami zostali w latach 80. i 90. Tak naprawdę, ta składanka do solidna lekcja historii rocka dla początkujących i zaawansowanych.

Track lista:CD 1
1 Stay With Me
The Faces
2 Cold As Ice

3 Schools Out
Alice Cooper

4 Long Train Runnin'
Doobie Brothers

5 Werewolves Of London
Warren Zevon

6 Feel Like Makin' Love
Bad Company

7 Owner Of A Lonely Heart

8 The Road To Hell (Part 2)
Chris Rea

9 Tush
ZZ Top

10 I Believe In A Thing Called Love
The Darkness

11 Ride Like The Wind
Christopher Cross

12 Cats In The Cradle
Harry Chapin

13 Life's Been Good
Joe Walsh

14 Rock 'n' Roll
Velvet Underground

15 No Fun
The Stooges

16 My Best Friend's Girl
The Cars

17 Girl's Talk
Dave Edmunds

18 20th Century Boy

19 You Keep Me Hangin' On
Vanilla Fudge

20 In-A-Gadda-Da-Vida
Iron Butterfly

CD 2
1 Hot Blooded

2 Just Like Living In Paradise
David Lee Roth

3 Sharp Dressed Man
ZZ Top

4 Walking In Memphis
Marc Cohn

5 To Be With You
Mr. Big

6 You Can Go Your Own Way
Chris Rea

7 Growing On Me
The Darkness

8 No More Mr Nice Guy
Alice Cooper

9 Cindy Incidentally
The Faces

10 What A Fool Believes
Doobie Brothers

11 Dream Weaver
Gary Wright

12 Last Train To Clarksville
The Monkees

13 Sweet Jane
Velvet Underground

14 Easy
Faith No More

15 Blister In the Sun
Violent Femmes

16 Freak Scene
Dinosaur Jr.

17 I Wanna Be Your Dog
The Stooges

18 Been Caught Stealing
Jane's Addiction

19 Mrs. Robinson
The Lemonheads

20 Bullitt
Lalo Schiffrin

CD 3
1 Carnation
Liam Gallagher & Steve Cradock

2 I'll Walk Right On
Paul Weller & Noonday Undergound

3 Talk Talk Talk
The Ordinary Boys

4 How Soon Is Now?
The Smiths

5 Regret
New Order

6 People Are Strange
Echo And The Bunnymen

7 April Skies
The Jesus & Mary Chain

8 Good Morning Britain
Aztec Camera And Mick Jones

9 Hounds Of Love
The Futureheads

10 Burn Baby Burn

11 It's A Shame About Ray
The Lemonheads

12 Just The Way I'm Feeling

13 Rock 'n' Roll Queen
The Subways

14 Stupid Girl

15 Road Rage

16 Hope Street

17 Glorious
Andreas Johnson

18 Sleep

19 Light & Day
The Polyphonic Spree

20 Nothing

CD 4
1 This Charming Man
The Smiths

2 True Faith
New Order

3 Somewhere In My Heart
Aztec Camera

4 Step On
Happy Mondays

5 All Together Now
The Farm

6 Killing Moon
Echo And The Bunnymen

7 Some Candy Talking
The Jesus & Mary Chain

8 The Motive
Then Jericho

9 Don't Go
Hothouse Flowers

10 Heart Of Stone
Dave Stewart

11 Suspicious Minds
Fine Young Cannibals

12 Mirror In The Bathroom
The Beat

13 Special Brew
Bad Manners

14 I'm Only Sleeping

15 Life In A Northern Town
Dream Academy

16 Avenging Angels

17 Game On

18 When I Grow Up

19 Radiation Vibe
Fountains Of Wayne

20 Just The One

CD 5
1 Gimme All Your Loving
ZZ Top

2 Elected
Alice Cooper

3 Sheena Is a Punk Rocker

4 Epic
Faith No More

5 Semi-Charmed Life
Third Eye Blind

6 It's Been A While

7 Start Choppin'
Dinosaur Jr.

8 I Wanna Go Where The People Go
The Wildhearts

9 The Back Of Love
Echo And The Bunnymen

10 She Drives Me Crazy
Fine Young Cannibals

11 Can't Get Used To Losing You
The Beat

12 Birdhouse In Your Soul
They Might Be Giants

13 This Town Ain't Big enough For The Both Of Us
British Whale

14 Black Velvet
Alannah Miles

15 Love Grows (Where My Rosemary Goes)
Edison Lighthouse

16 Kokomo
The Beach Boys

17 I'm A Believer
The Monkees

18 Shake Some Action
The Flaming Groovies

19 In My Own Time

20 New Orleans